Pokeri on siitä mielenkiintoinen peli, että siinä on useita eri variaatioita. Se on viihdyttävä peli, kuten esimerkiksi Jade Idol, joka on kolikkopeli, jota voit pelata vaikka kotoa käsin omalta tietokoneelta. Sen on kehittänyt peliyhtiö nimeltään Amaya. Peli on tuotu markkinoille vuonna 2016. Pokeri taas on peli, jota voi pelata korteilla, pelikoneilla ja netissä. Mikäli pelihimo iskee, ei sinun tarvitse lähteä etsimään kivijalkakasinoa, vaan voit ottaa rennon asennon sohvalla ja avata tietokoneen. Jokainen voi valita itselleen sopivimman keinon tavoitella suuria voittoja.

Pokerin historia ja sen tunnetuimmat versiot

Pokerin historiasta löytyy hyvin monenlaista tarinaa. Sen uskotaan syntyneen usean eri pelin yhdistelmänä. Pelin juuret ulottuvat joidenkin tarinoiden mukaan jopa niinkin pitkälle kuin tuhannen vuoden taakse. Joidenkin uskomusten mukaan pelin historia ulottuu jopa muinaisen Kiinan aikoihin. Varsinainen esiaste pokerista on nimeltään Pogue. Se on ensimmäinen suosittu korttipeli, jossa on pelattu käyttäen korttipakasta löytyviä maita. Peli on saanut eniten vaikutteita Espanjasta kotoisin olevasta pelistä, joka on nimeltään Primero. Primero on peli, jota on Espanjassa pelattu 1600-luvulta lähtien.

Yksi ehdottomasti suosituimmista ja tunnetuimmista pokerin variaatioista on Texas Hold`em. Pelissä käsi muodostuu pöydällä olevista korteista, jotka ovat yhteisiä, sekä kahdesta pimeästä kortista, joita kutsutaan pelaajan taskukorteiksi. Pelaajia pelissä on mukana yleensä kahdesta kymmeneen henkilöä. Tässä pelissä pelaaja ei tarvitse juurikaan taitoa, mutta onnesta on suurta hyötyä. Toinen suuressa suosiossa oleva pokeripeli on Omaha. Siinä on jaettu potti, eli pelissä voittaa sekä paras että huonoin käsi. Parhaassa kädessä tavoitellaan parhaana vaihtoehtona värisuoraa. Huonoimmassa kädessä korttien summa on oltava maksimissaan kahdeksan.

Pokerisanastoa

Ennen pokerin pelaamista on hyvä tutustua myös pelissä esiintyviin sanoihin. Yksi yleinen pokerissa käytetty termi on sökötys. Sökötys tarkoittaa sitä, että pelaaja kieltäytyy pelissä panostamisen mahdollisuudesta. Pelissä voidaan sököttää, mikäli jollakin kierroksella ei panostusta ole muilta pelaajilta tullut. Mikäli pelaaja sököttää, siirtyy vuoro myötäpäivään seuraavalle henkilölle. Mikäli jokainen pelaaja sököttää, pysyvät he mukana kädessä, ja tällöin kierros päättyy. Lyönti on puolestaan pokerissa termi, joka tarkoittaa, että pelaajan on mahdollista tehdä lyönti, mikäli muut eivät kierroksella panosta.

Kippi tarkoittaa sitä, että pelaaja antaa korttinsa pois ja myös menettää voittomahdollisuutensa käynnissä olevalla kierroksella. Maksu on termi, jota käytetään, kun pelaaja maksaa suurimman panostuksen verran. Tämä tapahtuu, kun toiset pelaajat ovat panostaneet meneillään olevalla kierroksella. Eräs tärkeimmistä sanoista pokerissa on korotus. Mikäli jokainen pelaaja on panostanut kierroksen aikana, on mahdollista korottaa. Korottaja maksaa vähintään suurimman panoksen suuruisen summan. Lisäksi on tehtävä isompi panostus. Jokaiselta pelaajalta vaaditaan tässä tapauksessa maksamista tai korotusta, jotta pysytään mukana kädessä. Näitä toimintoja voidaan käyttää Texas Hold`em -nimisessä versiossa.

Pokerin erilaiset panostusrajat

Pokerissa on joitakin erilaisia tapoja panostaa. Kun törmäät pelissä tapaan, jota kutsutaan no limitiksi, tiedät, ettei ylärajaa panostamiselle ole. Sen sijaan pelaajan on minimissään panostettava kierroksella suuren blindin verran. Mikäli taas joku pelaaja on tehnyt korotuksen, on siinä tapauksessa tehtävä korotus, joka on vähintään edellisen korotuksen suuruinen. Panoksen ylärajana pelissä on vain se, kuinka paljon pelaajalla on pöydässä rahaa. Tässä panostusmuodossa pelaaja voi tehdä korotuksia niin monta kertaa kuin haluaa, josta myös tavan nimi juontaa juurensa. Tätä panostustapaa voidaan käyttää Texas hold`em:ssa

All in on termi, joka tarkoittaa sääntöä, jonka mukaan pelaaja voi panostaa kolmella tavalla. Se tarkoittaa, että henkilö, joka tekee meneillään olevalla kierroksella panostuksen tai panostaa jopa kaikki rahansa, pysyy mukana pelissä jaon loppuun asti. Se tarkoittaa myös, ettei pelissä voi lykästää enempää kuin mitä itse on panokseksi laittanut. Pottilimiitti eli pot limit tarkoittaa pelissä sitä, että pienin mahdollinen panos on suuruudeltaan suuren sokkopanoksen suuruinen. Jos joku on korottanut, on pelaajan tehtävä siinä tapauksessa korotus myös. Nämä molemmat panostustavat ovat myös käytössä Texas Hold`emissa.

Pokeri on monimuotoinen peli

Monet pelit käyvät aikanaan tylsiksi etenkin, mikäli niitä on tullut pelattua hieman ahkerammin. Pokerin eri variaatiot takaavat, että peli ei käy varmasti tylsäksi. Pelaajalla on pelissä aina mahdollisuus valita, millaista pelin variaatiota haluaa milloinkin pelata. Pokerissa on useita tapoja panostaa ja myös useita tapoja voittaa. Ehkä juuri tämä on syy pelin suureen suosioon. Opettele vain pelissä käytettävät termit ja lähde tavoittelemaan pelin pääpottia. Mikä parasta, voit pelata peliä vaikkapa kotisohvallasi. Riittää kun avaat selaimen ja painelet painikkeita.