Prissy Princess on keskiajalle sijoittuva kolikkopeli, jonka taustalta löytyy Play N’ Go peliyhtiö. Peli on julkaistu vuoden 2017 helmikuussa ja on saatavilla lukuisista nettikasinoilta ympäri maailman.

Kolikkopelit eli Slotit

Ensimmäinen kolikkopeli kehiteltiin 1890 -luvulla Charles Feyn toimesta. Ensimmäinen peli oli Liberty Bell, jossa oli kolme kiekkoa, viisi erilaista symbolia sekä vain yksi voittolinja. Nykypäivänä kolikkopelit ovat pelattavissa internetissä ja pohjautuvat eri teemoihin. Paljon on muuttunut sitten Liberty Bell :in. Kolikkopeleissä eli sloteissa on vaihtelevasti joko 1, 3 tai 5 kiekkoa ja määräämätön määrä symboleja. Nämä määräävät kuinka monta voittolinjaa pelissä on – määrät vaihtelevat muutamasta aina useimpiin satoihin. Peleistä löytyvät perussymbolit, joiden tuomat yhdistelmät ovat pelin pienimpiä. Harvinaisemmat symbolit, eli juuri pelin teemaan sopivat symbolit, ovat niitä jotka tuovat suuremmat voitot. Peleissä on myös usein erikoissymboleja, joiden tuomat edut vaihtelevat.

  • Wild-symboli toimii kolikkopeleissä jokerina. Wild-symboli korvaa minkä tahansa muun symbolin ja helpottaa saamaan voittavan yhdistelmän voittolinjalle. Wild-symbolit ovat usein myös teemaan sopivia hahmojen kuvia tai pelin logoja.
  • Scatter-symboli tuo esille suurempia voittoja ja ilmaiskierroksia. Useimmissa peleissä tarvitaan useampi kuin yksi symboli, jotta pelaajan on mahdollista saada bonus.
  • Bonus-symbolit avaavat pääsyn erilaisiin bonuspeleihin tai -toimintoihin. Bonustapahtumien aikaiset tapahtumat tuovat peliin lisäjännitystä, joiden avulla pelaaja voi saavuttaa suurempia voittoja.

Prissy Princess & yleistietoa pelistä

Prissy Princess on kolikkopeli, jossa on viisi kiekkoa ja kullakin kiekolla esillä kolme symbolia. Pelin teemana on keskiaika. Prissy Princess on mobiilioptimoitu, joten peliä pääsee pelaamaan tietokoneen lisäksi myös puhelimella, tabletilla sekä muilla älylaitteilla. Pelin symboleina toimivat erilaiset kuvat keskiajalta. Pelin pohjana toimii keskiaikainen linna. Prissy Princess pelistä löytyy yhteensä 20 voittolijaa. Pelin kehittäjän toimii Play N’ Go ja pelin palautusprosentti on 96%

Pelin matalampia voittoja tuovat symbolit ovat kultainen vuohi, haarniska, nuijat, vaakuna, miekat sekä haarniskan kypärä. Voittaakseen kyseisillä symboleilla, pelaaja tarvitsee kolme, neljä tai viisi kutakin symbolia. Suurempia voittoja tuovat kolme erilaista ritaria: vihreällä pohjalla, keltaisella pohjalla ja sinisellä pohjalla olevat ritarit tuovat voittoja kolmella, neljällä tai viidellä symbolilla voittolinjalla. Pelin suurimmat voitot tuovat prinsessasymbolit, voittoon tarvitaan kolme, neljä tai viisi symbolia. Pelissä on mahdollisuus Wild-ominaisuuteen sekä bonuspeleihin.

Mahdolliset bonusvaihtoehdot

Prissy Princess tarjoaa pelaajilleen hyvät bonusvaihtoehdot sekä lisäjännitystä -voittoja unohtamatta.

  • Crumbling Towers – jokaisen kierroken päätyttyä ne voittolinjat, jolta löytyy voittoon oikeuttavia yhdistelmiä murtuvat ja kyseiset kiekot pyörähtävät uudelleen. Ominaisuus antaa pelaajalle mahdollisuuden lisävoittoihin ilman, että hänen tarvitsee käyttää rahaa.
  • Treasure Chest -satunnaisesti pelissä ilmestyvä aarrearkku. Aarrearkku tuo pelaajalle hyvän mahdollisuuden voittaa lisää rahaa. Aarrearkku maksaa pelatun panoksen joko kolmin-, viisin-, kymmenen-, kahdenkymmenenviiden- tai sadankertaisena. Crumbling Towersin aikana voitot saa kaksin- kolmin- nelin- tai viisinkertaisena.
  • Dragon’s Pride -on Wild-ominaisuus, joka ilmestyy kiekolle ja jossa on vähintään kolme ritarisymbolia. Lohikäärmeen kuva ilmestyy koko kiekolle ja se korvaa minkä tahansa muun symbolin.
  • Dragon’s Breath -on Wild-tapahtuma, joka saattaa ilmestyä kun mikään pyöräytyksen voittolinjoista ei tuo voittoa. Lohikäärme syöksee tulta yhdestä kolmeen eri symbolille, jotka muuttuvat Wild-symboleiksi.
  • Tournament -eli turnaus -bonuspeli käynnistyy kun saat kerättyä kolme ritareiden viiriä. Pelissä pelaaja valitsee ritarinsa, jonka uskoo voittavat turnauksen. Jokaiselta kierrokselta pelaajan on mahdollista voittaa huimia lisävoittoja – voit voittaa jopa 200-kertaisena oman panoksesi.

Prissy Princess & pelin ulkonäkö

Prissy Princess on keskiaikaisteemainen kolikkopeli. Pelin symbolit ovat kivitaustan päällä ja pelialuetta reunustaa linna. Pelin värit ovat selkeät ja keskiaikaisteemaan sopivat. Myös musiikki sopii tyyliin.

Prissy Princess & asiakaskokemuksia

Prissy Princess on otettu hyvin vastaan pelaajien keskuudessa. Sen ulkonäköä pidetään miellyttävänäja peliä onnistuneena. Pelin voittomahdollisuudet ovat hyvät ja bonusvaihtoehtoja löytyy sopiva määrä. Prissy Princess – peliä pidetään sopivana ajanvietteenä eikä sen pelaamista koeta turhan riskialttiiksi.

Pelin musiikki saattaa joistakin asiakkaista olla ärsyttävää, etenkin pidempiä aikoja pelatessa. Tätä seikkaa ei pidetä kuitenkaan turhan häiritsevänä, sillä musiikit saa säädettyä kokonaan pois. Voittolinjat ja pelin säännöt ovat helposti ymmärrettäviä sekä helposti saatavilla pelin aikana. AutoPlay -ominaisuutta pidetään hyvänä lisänä pelissä. Erillinen ilmaiskierros -ominaisuus olisi tervetullut, vaikkakin Crumbling Towers -ominaisuus yrittääkin korvata sen puutetta.

Kaiken kaikkiaan peliä pidetään keskikastissa kolikkopelien joukossa. Pelin ulkonäkö ja grafiikat toimivat hienosti, mutta voittojen suhteen voitaisiin tehdä parannuksia. Vaikka pelissä tapahtuukin melkein jokaisella kierroksella jotakin, pelaajat kokevat, että voitot ovat naurettavan pieniä voittoyhdistelmiin nähden. Peliä pelataan puhtaasti ajanvietteenä ja sen ulkonäön takia, ei voittojen ja rikastumisen toivossa.

Prissy Princess -pelin teema – keskiaika

Keskiaika on historian ajanjakso Euroopassa, joka oli arviolta 500- ja 1400 -luvun välillä. Keskiaika jaetaan vielä kolmeen jaksoon: varhaiskeskiaika, sydänkeskiaika sekä myöhäiskeskiaika. Suomeen keskiaika rantautui ajanjaksolla 1155-1527.

Ritarit olivat keskiaikaisen ajanjakson ratsuväensotilaita. Heidän tehtävänään oli toimia rynnäköissä sekä jahdata pakenevia vihollisia. Ritarien aseina toimivat sotavasarat, peitset, miekat ja nuijat. Heidän varusteisiin kuuluivat myös erilaiset suojavarustukset, alkuaikana ritarit käyttivät kypärän lisäksi kilpeä ja rengaspaitaa. Sydänkeskiajalla suojaus muuttui raskaammaksi, kun ritareiden käyttöön tulivat erilaiset haarniskat. Ritareiden tuli olla hyvässä fyysisessä kunnossa, jotta he pystyivät toimimaan ja taistelemaan monien kilojen painoisten suojavarusteiden kanssa.

Turnajaiset olivat taistelunäytöksiä, joita käytiin viihdetarkoituksessa. Turnajaisissa ritarit kamppailivat vastakkain hevosen selästä käsin aseinaan miekat ja peitset. Kamppailun tavoitteena ei ollut surmata vastustajaa vaan tiputtaa hänet hevosen selästä. Turnajaisten voittaja ei aina saanut palkintoa voiton merkiksi. Jos näin kuitenkin kävi, se oli usein joku villieläin – esimerkiksi sika.